Blogi

AJ-Laskenta osallistuu sähköisen taloushallinnon kehitystyöhön

AJ-Laskenta osallistuu sähköisen taloushallinnon kehitystyöhön. Olemme käyneet läpi TALTIO-hankkeen julkaisemat määritykset ja esittäneet niihin kommenttimme. TALTIO on Tietoyhteiskunnan kehittämiskeskuksen ja Taloushallintoliiton ohjaama hanke, jonka tavoitteena on määritellä avoin standardi kirjanpitoaineiston sähköiseksi tallentamiseksi. Mielestämme kyseessä on merkittävä teknologinen muutos alalla.

TALTIO mahdollistaa helpomman sähköisen talousraportoinnin, koska liiketapahtumaan yhdistetään tarvittavan viranomaisraportin määritykset. Näin liiketapahtumista voidaan muodostaa viranomaisraportit nappia painamalla. Tulevaisuudessa TALTIO mahdollistaa myös sähköiseen raporttiin perustuvan oma-aloitteisen tuloveroennakoiden ilmoittamisen ja maksamisen.

Odotamme hankkeelta merkittäviä vaikutuksia taloushallinnon tietojärjestelmiin. Uskomme, että TALTIO vaikuttaa huomattavasti työn automatisointiin ja antaa meille mahdollisuuden tarjota asiakkaillemme yhä monipuolisempia palveluita.

Lisätietoja saat hankkeen sivuilta osoitteesta http://www.tieke.fi/pages/viewpage.action?pageId=34144463

Aukioloajat: ma-to klo 8.30 - 16.00 pe klo 9.00 - 15.00. Kesäaikana pe suljettu. Korona-aikaan olemme osittain etätyössä.