Blogi

Kotitaloustyönantaja, ilmoita maksetut palkat tulorekisteriin

KOTI

Kotitaloustyönantaja, ilmoita maksetut palkat tulorekisteriin

31.1.2019  Veronmaksajat

Oletko maksanut tammikuussa palkkaa tai ostanut palvelun? Myös kotitalouksien maksamat palkat ja palkkiot ilmoitetaan tulorekisteriin. Jos kotitalous on siis maksanut palkkaa tammikuun aikana, tiedot on ilmoitettava tulorekisteriin viimeistään 5. helmikuuta.
Kotitalous voi palkata esimerkiksi lastenhoitajan, siivoojan tai ostaa palveluita kuten keittiöremontin tai sähkötöitä, tilata pitopalvelun sukujuhliin, kitaransoiton opetusta tai kunnossapitotöitä kesämökille.”Tulorekisteriin ilmoitettavia tietoja ovat palkat, luontoisedut, palkkiot, työkorvaukset sekä muut ansiotulot. Myös kustannusten korvaukset on ilmoitettava. Ilmoitettaville tiedoille ei ole euromääräistä alarajaa eikä työntekijän ikään sidottua rajausta, vaan kaikki palkkatiedot on ilmoitettava”, kertoo tulorekisterihankkeen johtaja Terhi Holmström. Tiedot ilmoitetaan 1.1.2019 jälkeen maksetuista palkoista.

Aukioloajat: ma-to klo 8.30 - 16.00 pe klo 9.00 - 15.00. Kesäaikana pe suljettu. Korona-aikaan olemme osittain etätyössä.