Blogi

Kuinka kiittää henkilöstöä – pikkujoulut ja joululahja verovapaasti?

Poikkeuksellinen tilanne koronatartuntojen leviämisen ehkäisemiseksi on lisännyt etäyhteyksien avulla toteutettavien tapaamisten ja palaverien määrää – ja näin pikkujouluaikaan – myös etäpikkujouluja sekä etävirkistystilaisuuksia.

Verohallinnon 22.10.2020 tiedotteessa kannustetaankin työnantajia järjestämään etätapahtumia. Työnantaja voi tarjota etävirkistystilaisuuksiin osallistuville verovapaasti ohjelman sekä ruuan ja juoman, kun työnantaja järjestää ruokien ja juomien toimituksen etäosallistujien koteihin tai työntekijät voivat hakea työnantajan järjestämän ruoan ja juomat tietystä paikasta. Etäosallistujille annetut ruoka- ja juomalahjakortit sen sijaan ovat työntekijälle veronalaista palkkaa.

Lisäksi työnantaja voi lähettää etätyöntekijöille pienimuotoisia muistamisia, esimerkiksi joululahjan verovapaasti kotiin. Kotiin lähetetty joululahja on kuitenkin verovapaa vain, jos koko henkilökunta saa lahjan.

Verovapaiden lahjojen yhteenlaskettu arvo voi olla korkeintaan 100 euroa vuodessa. Lahja voi olla työnantajan valitsema esine, pääsylippu, palvelu tai yksilöity lahjakortti. Yksilöity lahjakortti tarkoittaa tietyn palvelun tai esineen ostamista tietystä paikasta. Työntekijä voi myös valita lahjan työnantajan määrittelemistä vaihtoehdoista. Rahana tai rahaan verrattavana suorituksena annetut lahjat ovat aina työntekijän palkkaa.

Aukioloajat: ma-to klo 8.30 - 16.00 pe klo 9.00 - 15.00. Kesäaikana pe suljettu. Korona-aikaan olemme osittain etätyössä.