Blogi

Kuka saa kotitalousvähennyksen remontista?

Kysymys: Omistamme poikamme kanssa kaksion siten, että poikamme omistaa asunnosta 52 prosenttia, minä 24 prosenttia ja aviopuolisoni 24 prosenttia. Asunnossa teetetään remonttia.

Kukin meistä maksaa remontista omistusosuuksiensa suhteessa. Asunto tulee remontin jälkeen poikamme käyttöön. Saammeko kaikki omistajina kotitalousvähennyksen remontista?

Verojuristi Jonna Ijäs vastaa:

Poikanne saa kotitalousvähennyksen, te ette.  Pojallanne on oikeus kotitalousvähennyksen tekemiseen, jos hän muuttaa remontin valmistuttua asumaan asuntoon. Asunnon katsotaan siis olevan myös remontin ajan poikanne käytössä, jos asunto on remontin ajan tyhjillään ja poikanne muuttaa siihen asumaan remontin valmistuttua. Poikanne voi tietenkin tehdä vähennyksen vain niiden kulujen osalta, jotka hän itse maksaa.

Te vanhempina ette voi saada asunnossa tehdystä remontista kotitalousvähennystä, koska ette itse käytä asuntoa. Kotitalousvähennystä ei siis saa lapsen asumisen tai pelkän omistamisen perusteella.

lähde:  Veronmaksajat 25.10.2018

Aukioloajat: ma-to klo 8.30 - 16.00 pe klo 9.00 - 15.00. Kesäaikana pe suljettu. Korona-aikaan olemme osittain etätyössä.