Blogi

Varo yrityshakemistopalvelun myyjiä – huijareita liikkeellä!

Hyvät asiakkaamme!
  • Olemme saaneet yhteydenottoja huolestuneilta asiakkailtamme, joita on lähestytty yrityshakemistopalvelu-huijauksilla (joista voi tulla pitkäaikainen harmi). Haluaisimme muistuttaa, että Suomessa ainoa virallinen yritystietojärjestelmä on Patentti- ja rekisterihallituksen ylläpitämä YTJ, ja kaikki muut yrityshakemistopalvelut ovat maksullisia. Joukossa on asiallisia maksullisia palveluita, mutta myös huijareita.
  • Jos saat soiton jostain yrityshakemistosta, ole tarkkana! Oletko itse kuullut kyseisestä palvelusta? Onkohan siitä kuullut joku muu? Yrityshakemistopalveluiden myyjät saattavat kysyä ystävällisesti lupaa tarkistaa ajantasaiset yhteystiedot, mutta unohtavat siinä yhteydessä mainita, että päivitykset ovat maksullisia. (Tämä selviää valitettavasti usein vasta, kun lasku ilmestyy maksettavaksi.) Jos et halua ostaa tai maksaa palvelua, kieltäydy päivityksistä. Ja jos joku tiedustelee sinulta, päätätkö yrityksen markkinointi- ja viestintäasioista, kiellä myös tämä (tässäkin ”kyllä” voi johtaa laskun saamiseen).
  • Jos olet ehtinyt sanoa ”kyllä”, tarkistathan pikaisesti palvelun irtisanomisehdot! Irtisanomisaika voi olla jopa 12 kk.

Aukioloajat: ma-to klo 8.30 - 16.00 pe klo 9.00 - 15.00. Kesäaikana pe suljettu. Korona-aikaan olemme osittain etätyössä.