Blogi

Yksityisten osakeyhtiöiden 2 500 euron vähimmäispääomavaatimus poistuu 1.7.19

Yritystoiminnan aloittaminen helpottuu heinäkuussa, kun yksityisiltä osakeyhtiöiltä poistuu 2 500 euron vähimmäis­pääoma­vaatimus.

Muutos helpottaa ammatin harjoittamista ja muuta mikro- ja pienyritystoimintaa ilman henkilökohtaista vastuuta alentamalla kynnystä perustaa osakeyhtiömuotoinen yritys. Muutos myös helpottaa yhtiön digitaalista ilmoittamista ja rekisteröinnin automatisointia.

Uudistuksessa pääomavaatimus poistuu myös asunto-osakeyhtiöiltä. Samalla luovutaan osuuskunnan rahastointivelvollisuudesta.

Osakepääomavaatimuksen poisto koskee noin 85 prosenttia perustettavista osakeyhtiöistä ja osaa niistä uuden yrityksen perustamista harkitsevista, joille toinen vaihtoehto on yritystoiminta toiminimellä.

Oikeusministeriön tiedotteen mukaan myös monet jo olemassa olevista yksityisistä osakeyhtiöistä voivat vastaisuudessa halutessaan alentaa osakepääomaansa.

Minna Petäinen 07.02.2019  |  Uutiset  Veronmaksajat

* Tasavallan presidentti on vahvistanut lainmuutokset 8. helmikuuta, joiden perusteella yksityisiltä osakeyhtiöiltä poistuu 2 500 euron vähimmäispääomavaatimus. Pääomavaatimus poistuu myös asunto-osakeyhtiöiltä. Lisäksi osuuskunnan vararahastointivelvollisuudesta luovutaan. Muutokset tulevat voimaan voimaan 1. päivänä heinäkuuta 2019.

Aukioloajat: ma-to klo 8.30 - 16.00 pe klo 9.00 - 15.00. Kesäaikana pe suljettu. Korona-aikaan olemme osittain etätyössä.